Visual Tour

[et_pb_section fb_built=”1″ fullwidth=”on” custom_padding_last_edited=”on|desktop” _builder_version=”3.22.3″ background_color=”#34c8b8″ custom_padding_tablet=”50px|0|50px|0″ transparent_background=”off” padding_mobile=”off” make_fullwidth=”off” use_custom_width=”off” width_unit=”on”][et_pb_fullwidth_header title=”Visual Tour of Hilltop” content_max_width=”none” _builder_version=”3.16″ background_color=”rgba(255, 255, 255, 0)” button_one_letter_spacing_hover=”0″ button_two_letter_spacing_hover=”0″ button_one_text_size__hover_enabled=”off” button_two_text_size__hover_enabled=”off” button_one_text_color__hover_enabled=”off” button_two_text_color__hover_enabled=”off” button_one_border_width__hover_enabled=”off” button_two_border_width__hover_enabled=”off” button_one_border_color__hover_enabled=”off” button_two_border_color__hover_enabled=”off” button_one_border_radius__hover_enabled=”off” button_two_border_radius__hover_enabled=”off” button_one_letter_spacing__hover_enabled=”on” button_one_letter_spacing__hover=”0″ button_two_letter_spacing__hover_enabled=”on” button_two_letter_spacing__hover=”0″ button_one_bg_color__hover_enabled=”off” button_two_bg_color__hover_enabled=”off”][/et_pb_fullwidth_header][/et_pb_section][et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.22.3″][et_pb_row _builder_version=”3.22.3″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″][et_pb_gallery gallery_ids=”10525,10526,3117,10528,10529,10527,10524,3032,3187″ fullwidth=”on” _builder_version=”3.23.3″ title_font=”||||||||” background_layout=”dark”][/et_pb_gallery][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.22.3″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.0.47″][et_pb_text admin_label=”Architecture ” _builder_version=”3.0.87″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Architecture

Designed by an alumni parent and board member, Hilltop’s pale blue curving walls are meant to echo the nearby ship canal. The abundance of glass and peek-a-boo windows between spaces honors our commitment to transparency, communication, and connectedness. The original concrete floors showcase the history, structure, and function of the building.[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.0.47″][et_pb_text admin_label=”Classroom Enviorment” _builder_version=”3.0.87″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Classroom environments

By sourcing unique pieces from garage sales and antique stores, we bring character, homeyness, and warmth into the space. Through comfortable furniture and soft elements, we create a welcoming home-away-from-home.[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.22.3″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.0.47″][et_pb_text admin_label=”Play Yard” _builder_version=”3.0.87″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Play Yard

Located alongside the canal, Hilltop’s outdoor space has a climbing structure, sand pit, willow tunnel, outdoor easel, and garden. Children enjoy time outside at least twice a day, rain or shine, and often take walks to local parks.[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ _builder_version=”3.0.47″][et_pb_text admin_label=”Studio” _builder_version=”3.0.87″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Studio

Inspired by the schools of Reggio Emilia, Italy, we have dedicated studio spaces for exploring art media and meeting in small groups. Each classroom has a small studio adjacent to their classroom space, as well as access to the central Community Studio.[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]